Την ώρα που άλλοι Δήμοι της Ελλάδος προχωρούν σε ανακαίνιση των αύλιων χώρων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου τους, ο Δήμος Κιλκίς, δεν προχωρά στην αδειοδότηση υπάρχουσας πισίνας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, εδώ και 3 χρόνια.

Ο τέως Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έβγαλε για ακόμη μια φορά ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να βρει απαντήσεις στην αδράνεια του Δήμου και του Κράτους. 

Το Κιλκίς είναι ένας νομός που, μεταξύ άλλων, δεν διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, είναι το μόνο δημόσιο ειδικό σχολείο που διαθέτει πισίνα, χάρη στη κοινωνία των πολιτών, με πρώτο βέβαια εμπνευστή της ιδέας, τον κύριο Ιωάννη Κακουλίδη, τέως Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. 

Η πισίνα τέθηκε σε λειτουργία το 2020 για τους μαθητές του σχολείου, επίσης διατέθηκε δωρεάν σε ΚΔΑΠ της περιοχής, προκειμένου να την χρησιμοποιούν όλα τα παιδιά, πάντα με τους κατάλληλους εκπαιδευτές, όπως αναφέρει ο ίδιος ο κύριος Κακουλίδης. Η πισίνα σταμάτησε να λειτουργεί ένα χρόνο αργότερα, όταν και έγινε καταγγελία.

Έκτοτε, δεν λειτούργησε ξανά. 

Ο Δήμος Κιλκίς οφείλει να απαντήσει δημόσια: 

 Γιατί δεν δίνει την άδεια λειτουργίας της;

Υ. Γ. Το ίδιο συμβαίνει με λεωφορείο που διαθέτει το Ειδικό Σχολείο, από δωρεά. 

Το λεωφορείο είναι έτοιμο, με πινακίδες, ΚΤΕΟ κτλ, και περιμένει την ανάλογη άδεια σκοντάφτοντας στη γραφειοκρατία του Ελληνικού Κράτους και την αδράνεια των αρμοδίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

21 Αυγούστου, 2023

Written by:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X