Έρχονται οι Απόκριες και ο Δήμος Κιλκίς ακολουθεί τον εύθυμο και πολύχρωμο ρυθμό τους και προσφέρει στους μικρούς και στους μεγάλους του δημότες, συναρπαστικές προτάσεις διασκέδασης στην πόλη του Κιλκίς, στον Βαπτιστή και στις Καστανιές, που επανακάμπτουν αναθερμαίνοντας την παραδοσιακή τους πρωτοπορία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Δήμο Κιλκίς, με την υποστηρικτική συνδρομή των τοπικών πολιτιστικών φορέων, κινείται στις παρυφές της παράδοσης με το γαϊτανάκι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, την αναβίωση του εθίμου ‘’Καλόγερος’’ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαπτιστή στον ομώνυμο οικισμό, συμβαδίζει, όμως, και με τις σύγχρονες νόρμες ψυχαγωγίας: το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, αποκριάτικο πάρτι και συναυλία στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι το αποκεντρωτικό χρώμα τους στις Καστανιές, με τη βοήθεια του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που για πολλά χρόνια είχαν πρωταγωνιστική συμμετοχή στο καρναβάλι.       

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς:

Σάββατο 9 Μαρτίου

 12:00  “Ήρθαν οι Απόκριες πλέκουμε το γαϊτανάκι” στους δρόμους της πόλης του Κιλκίς

Κυριακή 10 Μαρτίου

 11:30 Κεντρική Πλατεία Βαπτιστή

Αναβίωση του εθίμου ‘’Καλόγερος’’

Σάββατο 16 Μαρτίου

 Πεζόδρομος 25ης Μαρτίου

11:30 Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού “Βρείτε τα κουμπιά, της στολής του Βασιλιά…”

Ο Δήμος Κιλκίς  καλεί τους μικρούς του δημότες να ετοιμαστούν για μια περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης μας και όχι μόνο, με το πιο διασκεδαστικό αποκριάτικο παιχνίδι, το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού! Σκοπός του παιχνιδιού είναι η διασκέδαση και η χαρά της συλλογικής προσπάθειας με την ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού μέσα από την αποκρυπτογράφηση μιας σειράς δοκιμασιών.

Αφετηρία: Πεζόδρομος 25ης Μαρτίου  – Κιλκίς, (Συγκέντρωση: 11:00) ώρα έναρξης:11:30 – ώρα λήξης:13:30.

12:00  Αποκριάτικο ξεφάντωμα με τα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’, ξυλοπόδαρους, εμψυχωτές και μασκότ! Πανύψηλοι φανταχτεροί ξυλοπόδαροι, κλόουν και εμψυχωτές διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές με το μοναδικό τους πρόγραμμα. Ομαδικά και διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια με κορδέλες και μπαλόνια, πρωτότυποι διαγωνισμοί, πολύς χορός συνθέτουν την εκδήλωση που θα κλείσει με το παραδοσιακό γαϊτανάκι!  

19:00 Συναυλία “Urca de Lima”

Είναι ένα ισπανικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ, μέρος ενός ισπανικού στόλου του 1715 που μετέφερε θησαυρό των ανελέητων «κονκισταδόρες» στην Ισπανία. Είναι όμως και μία μπάντα νέων ανθρώπων που ιδρύθηκε το 2021 από σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΣΩΘ) που εκπέμπει εξαιρετικούς ήχους δικής τους δημιουργίας .Η μπάντα ζει κι λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και συνδυάζει γνώσεις, ιδέες, κουλτούρα και μουσικές γλώσσες των μελών της με συνδετικό κρίκο τον αυτοσχεδιασμό..

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Κυριακή 17 Μαρτίου

Προαύλειος χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιών

17:30 Παιδικό πάρτι με τις ‘’Κόκκινες Μύτες’’, ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και μασκότ

με Αποκριάτικα Παιχνιδίσματα!

18:30 Καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων

Παρουσιάζει ο Βασίλης Τσερτσίδης  

20:00 Συναυλία Bliss

Με το γνωστό συγκρότημα για τα εκρηκτικά non stop live parties τους και το πάντρεμα πολλών ειδών μουσικής της: από το rock ‘n roll των ’60ς μέχρι τις τελευταίες σύγχρονες επιτυχίες.

Καλή διασκέδαση!

5 Μαρτίου, 2024

Written by:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X