Με θλίψη και προσευχή επί ημέρες ζούμε την τραγική πραγματικότητα των πυρκαγιών στην πατρίδα μας με επώδυνες καταστροφές κυρίως στην Ρόδο και στην Κέρκυρα. Παράλληλα όμως ζούμε και το αλγεινό τετελεσμένο της απώλειας, εν ώρα καθήκοντος, δύο πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, του Σμ/γου Χρήστου Μουλά και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς Ανθ/γου Περικλή Στεφανίδη.

        Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου και την Κυριακή  30 Ιουλίου ε.έ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

      Η αξία της θυσίας τους θεμελιώνεται στην απόλυτη τέλεση του καθήκοντος, να σώσουν ζωές, να σώσουν τα δάση μας. Η συνάντηση της επιθυμίας τους με την δράση τους, γέννησε την ευθύνη τους, την οποία έφεραν στο ακέραιο, σε μια εποχή όπου το καθήκον συχνά λοιδορείται και η ανάληψη της ευθύνης συχνά δεν πραγματοποιείται. Τα ηρωικά παλληκάρια μας, ο Χρήστος και ο Περικλής, έπεσαν υπέρ καθήκοντος, με πίστη στην πατρίδα μας.  Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους και ας ευχηθούμε ο Κύριος της Αναστάσεως να δώσει δύναμη εξ Ύψους στις οικογένειές τους.

Αιωνία τους η μνήμη!!»

Με πατρική αγάπη, θλίψη και ελπίδα στον Αναστάντα Κύριο μας

 Ο Μητροπολίτης

Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

26 Ιουλίου, 2023

Written by:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X